Kanada Milli Tesnifat Kodlarinin tapilmasi (NOC Code)




Kanadaya Ekonomik Immiqrasiya (Ekspress Giris) programlari ucun bir cox hallara Kanada hokumetinin mueyyen etdiyi sistem uzre teyinati verilen Milli Tesnifat Kodlari (NOC) teleb olunur.

Bu kodlar namizenlerin muraciet etdiyi programlarda onlarin muracietlerine uygun is tecrubelerinin ve bacariqlarinin olmasini mueyyen edir.

NOC sistemi Kanada emek bazarinda movcud olan butun peseleri kodlasdirmaq ucun istifade olunur ve bu peselere verilen kodlara NOC kodu deyilir. Siz immiqrasiya ucun her hansi bir programa muraciet etdiyiniz zaman sizin is tecrubeniz ve is bacariqlariniz hemin sahelere uygun olan NOC kodlari ile mueyyen edilir.

NOC kodumu nece tapa bilerem?

Siz duzgun NOC kodunu secdiyinizi gostermek ucun bunu subut eden senedler teqdim etmelisiniz. Bu senedler arasinda en vacib olani sizin is yerinden aldiginiz arayisdir.

Nezere alin ki, immiqrasiya ucun teleb olunan is yerinden arayis mektubu is axtararken teqdim etdiyiniz erizelerden tamam ferqlidir. NOC arayisina daha cox is yerinin tesdiq olunmasini gosteren sened kimi baxilmasi daha uygun olardi. Bu arayis sizin is yerinizden verilir  ve asagidaki melumatlari ozunde eks etdirir:

·         Isinizin adi
·         Emek haqqiniz
·         Heftelik is saatlariniz
·         Ise basladiginiz muddet
·         Ve is vezife ve ohdeliklerinizin etrafli izahi

Arayis yazilarken diqqet olunmasi vacib olan en muhum yer, is ohdeliklerinin etrafli siyahilasdirilmasidir. Bu sened esasinda Kanadadan viza almaq ucun erize teqdim etdiyiniz muraciete baxilir ve verdiyiniz arayisinizin NOC kodlarina uygun gelib gelmeyidi mueyyenlesdirilir.

Siz secdiyiniz NOC kodlarinin uygun gelmesini subut etmek ucun erizenize daha diger senedler elave ede bilersiniz. Meselen, sizin is vezifenizin teleb etdiyi her hansi bir sertifikat yaxud vergi odenisleriniz eks olunan senedler.

Eger siz is yerinizden arayis ala bilmeseniz duzgun NOC kodunu secdiyinizi gostere bilmeniz ucun diger senedler toplamaginiz lazim olacaq. Bu senedlere is yerinden arayisi niye ala bilmediyinizi izah eden mektub da daxil ola biler.

Nezere alin ki, is yerinden arayis olmamasi Kanada Ekonomik Immiqrasiya proqramlari ucun teleb olunan muraciet erizenizi zeifledir. Buna gorede hemin senedleri toplamaq ucun elinizden geleni etmelisiniz.


Comments

Popular posts from this blog

Express Entry xallari nece hesablanir

Green Card nədir? Green Card üçün qeydiyyatdan keçmək qaydası